Μικρά Μυστικά

Μικρά Μυστικά

  1. Οι κοστολογικές προσφορές χρονομίσθωσης απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στην ανάγνωση τους. Το μηνιαίο μίσθωμα είναι μόνο ένα μέρος της αλήθειας. Όλα τα υπόλοιπα έχουν εξίσου σημαντική βαρύτητα που μεταφράζεται σε αρκετά χρήματα.
  2. Είναι σωστότερο και οικονομικότερο να περιλαμβάνετε πάντα την συντήρηση στο πρόγραμμα χρονομίσθωσης. Μη νομίσετε ότι αν την εξαιρέσετε θα σας κοστίσει φθηνότερα.
  3. Είναι σημαντικό τα Service να γίνονται σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της μάρκας και όχι απλώς.....<όπως προβλέπει ο κατασκευαστής...>. Αυτή είναι η συνηθισμένη διατύπωση σε επίπεδο προσφοράς προς τους ενδιαφερόμενους. Ζητήστε τις απαραίτητες διευκρινήσεις και εξασφαλίστε την υπερεγγύηση.
  4. Το πρόγραμμα με δικαίωμα εξαγοράς δεν προστατεύει πάντα με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα σας. Εξαρτάται από το προφίλ σας, την διάρκεια, ακόμη και από τον τύπο του αυτοκινήτου που σκοπεύετε να μισθώσετε.
  5. Αποφύγετε τις προσφορές και συμβάσεις που προβλέπουν κυμαινόμενα επιτόκια. Είναι αφελείς και συγκρούονται με σοβαρούς νομικούς, φορολογικούς και διαχειριστικούς κανόνες. Μην ξεχνάτε ότι η χρονομίσθωση δεν είναι δάνειο είναι ενοικίαση.
  6. Όταν αναζητάτε φορολογικές πληροφορίες σχετικά με την χρονομίσθωση αυτοκινήτων μην απευθύνεστε στις τοπικές εφορίες. Όπως έδειξε και η έρευνα του περιοδικού Autocar (Super Autocar-Ενθετο Χρονομίσθωσης, 1/7/2006) οι αρμόδιοι υπάλληλοι στις τοπικές εφορίες παρόλο που δηλώνουν αρμόδιοι, οι απαντήσεις τους δείχνουν το αντίθετο.
  7. Μιλήστε με τον λογιστή σας εξηγώντας πολύ συγκεκριμένα ότι σας ενδιαφέρει να ‘νοικιάσετε’ ένα αυτοκίνητο με τη μέθοδο της μακροχρόνιας ενοικίασης (χρονομίσθωσης). Έτσι θα έχετε καλύτερη τύχη σωστής ενημέρωσης. Μην αναφέρετε τίποτα σχετικά με το ‘Leasing’ διότι όπως δείχνει η μέχρι σήμερα εμπειρία, η κατάσταση περιπλέκεται αντί να απλοποιείται. Αυτό που αναζητάτε εσείς είναι μιας μορφής ‘ενοικίαση αυτοκινήτου’ και ο λογιστής σας έτσι πρέπει να το ψάξει.
  8. Για να τον διευκολύνετε στο ψάξιμο ζητήστε να κοιτάξει τις διατάξεις του νόμου 2238/1994 και τις όποιες τροποποιήσεις του μέχρι σήμερα καθώς και την “πολ 1005” του 2005. Εξηγήστε ότι δεν σας ενδιαφέρει η χρηματοδοτική μίσθωση. Σας ενδιαφέρει η μακροχρόνια ενοικίαση επιβατικού (χρονομίσθωση) από κάποια εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων.Τόσο απλά.
  9. Μη σας τρομάζουν οι ρήτρες για πρόωρη λήξη που υπάρχουν στις συμβάσεις μίσθωσης: Υπάρχει λύση να απαλλαγείτε της μίσθωσης σας, ανώδυνα όποια στιγμή κι αν το θελήσετε. Πρόκειται για την επαναστατική υπηρεσία Lease Swap.

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα